Falfűtés, mennyezetfűtés

A felület fűtés egyik előnye a radiátoros vagy konvektoros fűtéshez képest, hogy elegendő alacsonyabb hőfokot biztosítani ugyanazon hőérzet eléréséhez Fal és mennyezet fűtés, hűtés lényege, hogy a szabad falfelületre, a vakolat alá kis átmérőjű, műanyag csövet szerelünk, majd ebben a csőben fűtésnél meleg vizet, hűtésnél hideg vizet keringetünk. Ettől a meleg víztől a falfelület átmelegszik vagy lehűl, és fűti illetve hűti a helyiséget. A klímaberendezésekkel ellentétben, itt nincsenek hideg légáramlatok vagy szálló por, így a huzatra érzékenyeknek és allergiásoknak sem okoz egészségügyi problémákat. Mennyezeti csővezeték kiépítésnél két szerelési módot különböztetünk meg. Száraz illetve nedves technológiát.

A száraz technológiánál egy fémszerkezetre profillemezre szereljük a fűtéscsövet. Erre a szerkezetre lesz ráépítve a gipszkarton, ami festhető, tapétázható.

A nedves szerelési módon a mennyezetre szereljük a csővezetéket. Ezt gipszes vakolóanyaggal vakolják

Több esetben a megrendelő igénye szerint falfűtést alkalmazunk. Úgy a mennyezetfűtés mint a falfűtés, nem csak fűtésre, nyáron hűtésre is alkalmazható. Télen a kazán termelt fűtőközeget nyáron az épületen kívül elhelyezett folyadékhűtő szállítja a hűtőközeget. Előnye még hogy nincs légmozgás mint egy klímánál. Mivel a hideg levegőnek nehezebb a fajsúlya ezért a mennyezetről szinte leereszkedik a hideg levegő. Külön kell vállasztani a padlófűtést, mennyezetfűtést a padlófűtéstől mert mivel télen egy hőfokú fűtővíz van a rendszerbe, nyáron zavaró, kellemetlen ha túl hideg a padló. Néhány fotó általunk szerelt falfűtésekről:

Munkáink

Mennyezetfűtés
Mennyezetfűtés